Børnemodemessen fra Lilletuts perspektiv

Tænk før du…deler !

Just saying !

For nu skete det jo igen. En fjer bliver – PUF – til titusind fugle på facebook, når et indlæg går viralt. Og en kvinde (i dette tilfælde) bliver lagt til had på facebook, bliver suspenderet fra sit arbejde og kommer (lets face it) i noget nær evig tvivl hos de forældre, der skal have deres børn passet af hende fremover.

Det er sgu synd. Især når der ikke rigtig var noget om snakken.

Endnu engang !

Skærmbillede 2016-02-05 kl. 15.07.23

Ihh, de der “HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP – DEL, DEL, DEL” statusser; så la da vær ! Og lad da egentlig ligeså meget vær med at dele dem ! Det er da kun for at skabe (unødvendig) drama, at folk laver dem. Jeg får altid helt automatisk “kontra” på dem. Jo mere folk vil have masserne til at gå besærk i delerier, jo mere tvivler jeg på påstanden. Hvis folk har et fedt og vigtigt budskab, så behøver de jo ikke beordre folk til dele. Nej, for så gør folk det helt automatisk ! Jeg deler aldrig noget, jeg på den måde bliver opfordret til. Og det der med at “gå efter manden” på den der måde, finder jeg usmageligt, når man ikke aner om det er rigtigt.

Hvorfor har folk så stor en trang og behov for at dele alt på facebook ? Hvorfor er det der, vi efterhånden henter alt vores retfærdighed ? “Se mig ! Jeg har set en svigte fem børn i en klapvogn ! Og jeg står herover på den anden side, og tager billedet gennem ruden ! ” For at blande sig, hjælpe og “redde” børnene er jo ikke på tale.

Men det synes jeg så til gengæld hellere at man skal. Man skal da i stedet for at tage billedet og poste det 1-2-3 på fjæsen; gå derud! Man skal da gå hen til – i dette tilfælde – børnene, og se/høre/mærke med sig selv om de er okay ! Hvis de er alene, så bliver man der, så de ikke er alene mere og i evt fare. Og så kan man BAGEFTER overveje om man skal gøre en deal ud af det. Evt ved at gøre det man gjorde “i gamle dage”; kontakte kommunen. Lade professionelle – og ikke masserne – bedømme om de pågældende handler forkert og forkasteligt.

Pli. Tænker jeg.

Og almindelig sund fornuft !

Og venlighed måske ligefrem ?

Jeg er blogger. Selvfølgelig elsker jeg når I deler ting på nettet. Men mest når det er velovervejede ting. (og mine ting ;))

Ha nu en dejlig weekend; på nettet, IRL, i familiens skød eller alene <3

   

8 kommentarer

 • HMN

  Ja! Bare ja!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig! Brygger faktisk på et lignende indlæg 😉 Er så træt af folks tendens til at prøve at piske shitstorms op. Som du siger – hvad blev der lige af det der med at blande sig i andre mennesker frem for bare at pege fingre af dem?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg er så enig med dig! Jeg har fulgt dig et stykke tid, både her på bloggen og på din instagram. 🙂

  Du gør et fantastisk job som mor og menneske – tak fordi du gør MIN dag bedre ved at fortælle om din og Vegas.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simpelthen SÅ enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  HØRT! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  2 af mine venner delte opslaget, og jeg reagerede prompte, hvilket jeg fik modstand på. Jeg delte oplaget på min Facebookside, hvor jeg skrev min mening om det – netop det etiske i mandens handling, gøre sig selv til helt ved at se passivt til osv. Jeg skrev noget om en fjer der blev til 5 høns (det passede ca. med antallet af likes x delinger). Jeg skrev en personlig besked til manden selv (Jesper Otto – et-eller-andet). Jeg har med gæde set, at han har slettet sit indlæg. Dit er da også meget bedre. Nu et dit indlæg i omløb – tak for det. Mit private når til mine venner – dit lidt længere. Tak for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Nu er det jo faktisk sådan, at manden gik derhen, sikrede børnene i situationen, og talte med dagplejeren bagefter…. Men hun ville hverken oplyse navn eller lign, og så vælger han så at dele, fordi han jo ikke kan gå til kommunen uden navn eller billede…. Get your facts straight!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HMN

   Selvfølgelig kunne han gå til kommunen. Han havde allerede taget billeder (på afstand inden han har undersøgt, hvad der egentlig var op og ned) – og hans historie er mildest talt ikke ubestridt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnemodemessen fra Lilletuts perspektiv