Stenbroens baby

Bitterfxssen på Herlev…

Yep, thats me! Ved ikke om man i wordpress, på bloglovin eller på det store ganske net (indernet) må skrive offensive bandeord?! Så et lille x her og der, skjuler jo fuldstændig de brutale sandheder i ordene…Ikk’ å’??

Jeg tror, I kan gætte jer til det manglende bogstav, og deraf ordet og dets betydning og altså hvad jeg er på mit job. Ikke at jeg er stolt af at være det. Jeg er det vist bare, gik det pludselig op for mig sidste gang, jeg, med store armbevægelser og højlydt ivrig tale, fortalte om nattens udfordringer med Lilletut, parforholdets derut i øvrigt og alt det andet let egocentrerede stof, som presser sig på i mit hovedet og vil ud, og min sidst nytilkommende gravide kollega holdt sig for ørerne. Ups! Jeg er vist nemlig allerede skyld i, at to af mine søde unge kollegaer på 25 og 30 år aldrig skal have børn. Eller alternativt først når de er 54 år og har levet deres liv fulgt ud. Yderligere er en anden gravid kollega netop sendt på barsel – formentlig med voksende før-fødsels depression og tanker omkring muligheden for at fortryde graviditeten i de sidste uger!

2014_ 4_11_10_45

Yep, bitterfixxen har ytret sig mange gange på de måneder, jeg har været tilbage på mit elskede arbejde. Først synes min chef, at det var en udmærket propaganda for at forebygge yderligere graviditeter blandt kollegaer (vi har mange i det offentlige skal siges). Men nu er hun efterhånden nervøs. Både for fødselstallets vedkommende i det hele taget, depressions raten for kommende og allerede udklæggede mødre i gruppen og sidst men ikke mindst; hendes egen mulighed for at opkalde kommende pigebørn i gruppen for hendes navn. Ja, hver sine agendaer 🙂

2014_ 4_11_10_46

Det er ikke med udtalt vilje, at jeg skræmmer mine kollegaer – og i den grad kan connecte med mine mandlige far-kollegaer, som giver mig så meget ret. Jeg synes edder-dylme, det har været hårdt. Shit. Sikke hemmeligheder og eksplosiv viden man som forældre ligger inde med. Man kender jo svaret og forklaringen på:

– det stigende antal skilsmisser i landet (formentlig Verden)

–  hvorfor alderen på hvornår man bliver mor første gang stiger (eller bør stige)

– hvorfor folk blot får de ca 2,1 barn

– hvorfor forældre føler det som “ferie” at møde ind mandag morgen på jobbet

– hvorfor man er nødt til at poste happy-chappy billeder på facebook og instagram

– hvorfor dating sites som Maria Milan overhovedet udtænkes

– hvorfor folk er utro

– hvorfor det at være parterapeut (eller familieterapeut) er en usædvanlig god forretning

 

Og så tænker jeg. Når nu man ved disse ting, hvorfor så ikke fortælle ens naive og godtroende kollegaer og venner om det? Tænk hvis man kunne redde et parforhold eller ti – eller verden? Tænk hvis man kunne udleve bare lidt af sit liv igennem andre – bare uden tømmermændene? Har man så ikke nærmest pligt til det? Og pakket ind i lidt sort humor, kan det da ikke være så trættende dag efter dag – kan det? Og jeg er jo ikke bitter som sådan. Jeg føler mig egentlig ikke bitter. Men nogen gange, kan jeg godt høre på min talestrøm, at jeg måske lyder lidt bitter?! Og egentlig ville jeg jo heller ikke gøre det om – men jeg ville nok gøre nogen ting anderledes. Og forhåbentlig ville konen det samme!

2014_ 4_11_10_46 (1)

Kan du lyde bitter og en anelse realitetshård engang i mellem?? Har jeg bitterfissx kollegaer rundt omkring andre steder??

6 kommentarer

 • Sisse Koksbang

  Det er med den sorte humor man klare det – det er med; åh hvor elsker jeg at tørre yoghurt op efter dig mors lille skat – det er min hobby ! (Læs: NOT!!!! Jeg skal bare og vælger at grine mig ud af helvedet) Og Katrine KJ Hansen jeg blev ung mor.. og har gudskelov ikke haft år for mig selv med kontrol og frit valg.. Man skal netop IKKE blive mor sent – for så er det sværere at lægge sig selv og sit på hylden. . Men hvis man siden man var 21 har stået med barn/børn.. stresser det ikke én på samme måde at man ikke selv kan have behov..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Præcis Sisse, sorthumor og selv-ironi må der til 🙂
   Og ja, du er selvfølgelig (en af) undtagelserne…du har klaret hele 3 – nu 4 – børn i en tidlig alder…det er jo så mega sejt!!!! Du har kæmpet en hård kamp, men hele tiden været på dine børns side – 200%
   R E S P E K T for det

   :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du’ sjaw:):):) Findes der en happy-happy-fxsse? For så er det dét, jeg er! Jeg synes jo, at det at blive forældre, har været det fedeste nogensinde!!!! Og det har sparet os for besøg hos parterapeuten – nu har vi nemlig noget helt særligt sammen, vores helt egen familie. Den bedste hemmelige hule ever!!! Jeg fatter jo ikke, at der ikke fødes flere børn – tænk at kunne opleve det her igen og igen og igen! Åh, hvis jeg en knap så fjendtlig livmoder, så skulle jeg nok booste børnetallet big time!
  Men fang mig om to måneder, når jeg er startet job – så kan det være, vi kan være bitre sammen;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Taaaak 🙂
   Det var nok din hule-følelse jeg forventede…men fik det modsatte!! Nok derfor jeg er lidt bitter-fxsse en gang i mellem… Troede vi var et uadskilleligt team, der havde det hårdt konen og jeg….men der var bare kun mig hele tiden!! Shit det gjorde ondt, at blive flået ud af sin illusion!!! Jeg havde forventet noget lyserødt candyfloss halløj og fik saltlakrids! Det smager egentlig også godt, men ikke når man forventer noget andet!
   Jeg synes din livmoder er dum! Den skulle tage og medvirke lidt – og arte sig! Så kunne du rette op på de skader, vi andre laver (eller ikke laver) 🙂

   Men jo, lad os snakkes ved om to mdrs tid 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er vist et rimelig ærligt og realistisk menneske. Men har osse kolleger, der er andre steder i livet end mig så børn fylder ikke så meget på min arbejdsplads. Men jeg kan huske da mine var mindre og min single-chef uden børn kom ind på kontoret om morgenen og kvidrede ‘god morgen’ – da hadede jeg han nogen gange lidt og tænkte: Christ. Du skulle bare vide hvilket ridt jeg har overstået de sidste tre stive timer for at sidde her med nogenlunde redt hår og uden grød på skulderen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Haha, jeg har heldigvis uniform på, så jeg kan have lige så meget havregryn på mit almindelige tøj… Og tørshampoo er min hemmelige bedste ven 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenbroens baby